Hockeystjärnor / Ishockey

Curt Lundmark

Curt Lundmark, kanske mer känd av fansen som ”Curre”, har en lång och mångsidig karriär inom svensk hockey bakom sig. Han började som spelare, och gick sedan över till att vara tränare, där han kanske hade som mest framgångar. Han var till exempel assisterande tränare till Conny Evensson när Sverige tog VM-guld i hockey både i Åbo år 1991 och i Prag år 1992. Conny Evensson anses av många vara en av Sveriges mest framgångsrika hockeytränare genom tiderna, och duon Lundmark och Evensson blev legendariska i och med de dubbla VM-gulden. Också Evensson var själv ishockeyspelare innan han ingick i rollen som tränare, och detta är med andra ord ett ganska säkert framgångskoncept.1280px-Mora_IK_vs_Leksand_in_Stockholm_2013-01-05_05

Efter VM-framgångarna var Lundmark i rollen som förbundskapten med och tog Sveriges herrlandslag till ett OS-guld i Lillehammer år 1994, under de Olympiska vinterspelen, hans kanske största merit i hockeyvärlden. Han övergick därefter till att vara huvudansvarig tränare för herrlandslaget, och året efter guldmedaljen i OS nådde Sverige under Lundmark som bäst en andra plats i VM, år 1995 i Stockholm, efter att ha förlorat mot Finland i finalen med 1-4. Efter VM-turneringen avgick Lundmark som tränare för landslaget, och ersattes av Kent Forsberg.

Under sin karriär har Lundmark också varit klubbtränare för flera svenska lag, närmare bestämt Västerås IK, HV 71 och Leksands IF. Han har också varit klubbtränare för ett finskt lag, Jokerit. Hans långa erfarenhet av sporten, både som spelare och som tränare på både klubbnivå och landslagsnivå, gjorde att han under två års tid också var expertkommentator i hockey för SVT Sport. Han arbetade då ofta tillsammans med Åsa Jönsson eller Staffan Lindeborg.

Om du också är hockeytränare eller ansvarar för ett hockeylag, vet du att det är mycket arbete och mycket att hålla reda på, liksom många utgifter att täcka, oavsett om det handlar om ett knattelag, juniorlag, eller klubblag på högre nivå. Då kan det vara bra att veta att pengar från medlemsavgifter och annat kommer in snabbt och säkert. Ett bra sätt att försäkra sig om det är att sälja fakturorna. På Fakturino.se kan du få hjälp med fakturaköp, och få mer tid och pengar över till ditt lag.

Taggar: , , ,