Hockeystjärnor / Ishockey

Hockey som ungdomssport

I ungdomen är det väldigt mycket att tänka på såsom prov, framtida val och jobbsökande för många. Det sätts en enorm press på dagens unga vilket kan göra mer skada än nytta. Studier som har gjorts visar att måendet är bättre hos de ungdomar som har en sport vid sidan av studierna. Ungdomarna får på så sätt ett socialt umgänge flera dagar i veckan samtidigt som de motion. Ett extra plus är om sporten utövas utomhus. Att få röra på sig ute i den friska luften ökar förmågan att kunna hålla sig koncentrerad.

Sverige är ledande inom ishockey

För att lättare förstå sig på hur det fungerar är ett tips att tänka på hur man själv agerar. Sitter man för länge vid datorn så försvinner koncentrationsförmågan lite smått timme för timme. Ishockey är en väldigt populär sport i Sverige. Det är en sport där Sverige visar framfötterna samt är ledande tillsammans med USA och Ryssland. I ung ålder är det vanligt att barn får lära sig åka skridskor och många tycker att det är roligt. På den vägen är det många som sedan får upp ett intresse för att spela ishockey tillsammans med ett lag. Det är aldrig för sent att bli bäst trots att satsningen går ner i åldrarna när det kommer till ungdomshockey.

Ung ålder hos spelare

I Sverige beräknas det vara drygt 84 000 personer som är aktiva inom ishockey i form av spelare och domare. Det finns omkring 407 ishockeyföreningar och 2249 lag runt om i Sverige. Barnen kan vara så unga som 4 år när de börjar spela ishockey. Då är det mest på skoj och de lär sig grunderna samtidigt som de utvecklar sitt skridskoåkande. Ishockey är en tuff sport där tacklingar förekommer när barnen blir äldre. För att tacklingarna ska godkännas måste de utföras kropp mot kropp för att minimera skadorna. Skydd måste bäras från topp till tå men Vissa skador kan kräva en tandläkare Stockholm ifall pucken kommer olyckligt.