Ishockey

Hockey för barn

Det är viktigt att tidigt introducera träning för barn. Forskning visar att det är bra med idrott för barn i unga åldrar. Det finns många fördelar med att införa träning tidigt i barns liv, bland annat utvecklas grundfärdigheter som rörlighet och kondition. Det finns många sporter att välja mellan och frågan är vilken sport ska man som förälder välja till sitt barn? En sport som är populär bland barn är hockey. Flera tusentals barn under 18 år i Sverige spelar hockey. Det är en tuff men rolig sport som ger bra träning.

Hockey- en dyr sport

Hockey är en relativt dyr sport i jämförelse med andra sporter. Denna sport brukar ibland kallas för ”rikemanssport”. Utrustningen som krävs för att spela hockey är ofta dyr och det är viktigt att komma ihåg att utrustningen måste uppgraderas med jämna mellanrum när barnet växer. En hockeyspelare behöver klubba, skridskor, hjälm, tröjor, byxor, handskar och olika skydd för halsen, benen och armarna. Nu har Stockholms ishockeyförbund infört nya restriktioner gällande ungdomarna. ingen klubba får kosta mer än 500 kronor, man vill minska och få bort materialhetsen och göra sporten billigare att utöva. På så sätt kommer flera unga att ha möjlighet att spela hockey.

Hockey- en tuff men bra träning

Hockey är en tuff sport som kräver mycket träning i jämförelse med andra sporter. Kroppen är hockeyspelarens främsta redskap. De flesta som spelar hockey tränar flera gånger i veckan, året runt. Hockey är inte enbart bra för träningens skull, men även för gemenskapen. Att träna en sport i grupp är även ett sätt för barnen att känna samhörighet, deras självförtroende stärks och koncentrationsförmågan blir bättre. Barn som tränar från tidig ålder fortsätter oftast att träna även i vuxen ålder. All form av rörelse och träning är nödvändig både för barn och vuxna. Det viktigaste av allt är att barn har roligt under träningen!